Шуфрич пояснив, чому опозиція об’єдналась без Ахметова

Шуфрич пояснив, чому опозиція об’єдналась без Ахметова
Нестор Шуфрич

Ідея об’єднання двох народилась у другій половині жовтня

Ідея об’єднання партії «За життя» з групою Бойка–Льовочкіна в Опозиційному блоці виникла в другій половині жовтня. На цей крок сторони пішли, коли побачили, що група Ріната Ахметова в Опоблоці затягує перемовини щодо об’єднання. Про це заявив народний депутат Нестор Шуфрич в інтерв’ю «Главкому». При цьому Шуфрич зазначив, що буде складно говорити про продовження діалогу з «ахметівцями» після того, як сьогодні з фракції були виключені Юрій Бойко та Сергій Льовочкін.   

«Питання єдиного кандидата (в президенти – Ред.) мало визначитись напередодні з’їзду, ґрунтуючись на тому, у кого максимальний рейтинг, – розповідає Шуфрич. – І тоді кожна зі складових Опозиційного блоку та «За життя» могли визначитись між собою, а потім перед з’їздом – з єдиним кандидатом. Просто Бойко та Рабінович з самого початку мали найбільшу підтримку. Ідея об’єднання двох народилась у другій половині жовтня, коли ми побачили, що наші колеги затягують переговорний процес. Треба ж розуміти, що будь-яке об’єднання, навіть рейтингових кандидатів потрібно ще встигнути довести до свідомості людей».

Шуфрич заявив, що підозрює, чому «ахметівське» крило саботувало процес, але йому «ці підозри неприємні».

Фракція «Опозиційний блок» у вівторок, 20 листопада, виключила зі своїх лав народних депутатів Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна. Про це з трибуни Верховної Ради повідомив співголова фракції Олександр Вілкул.

Як відомо, Бойко був співголовою фракції, а Льовочкін – заступником голови фракції. Про виключення цих депутатів із фракції також ще має оголосити у сесійній залі голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Раніше співголова фракції Опозиційного блоку Юрій Бойко і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович у Верховній Раді підписали угоду про об'єднання опозиції і створення «Опозиційної платформи – За життя». Стратегічна рада «Опозиційної платформи – За життя» висунула Юрія Бойка кандидатом в президенти України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: