Шуфрич розповів про свій бізнес

Шуфрич розповів про свій бізнес

Нардеп Нестор Шуфрич

Фото: Главком

Шуфреч найближчим часом не збирається реінвестувати в Україну у нові компанії

Депутат від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич в інтерв’ю «Главкому» розповів, яким бізнесом наразі він володіє. Зокрема, нардеп зізнався, що ним було прийнято важке рішення про вихід із фірми, яку вони з партнерами фактично створювали і розвивали останні 10 років – «Нафтогазвидобування».

«Одна з причин виходу – конфлікт всередині компанії. Ситуація пов’язана з Рудьковським. Не можу я бути його бізнес-партнером (Шуфрич і колишній депутат Микола Рудьковський були акціонерами в компанії, але через конфлікт між ними Шуфрич продав свою частку. – Ред.)». - зазначив нардеп.

Шуфрич, який раніше неодноразово захищав Рудьковського за різних обставин, зазначив, що тоді просто «всього не знав».

«Це було важке для мене рішення, але сьогодні понад 70% компанії належить ДТЕК, про що вже заявлено публічно. Щодо іншого мого бізнесу, то є інвестиційні плани в машинобудуванні й в нові технології за межами України. Є підприємства, які оцінюються достатньо високо на території України, і вони будуть розвиватися. Але реінвестування в Україну в найближчий час у нові компанії не передбачається», - повідомив опозиціонер.

При цьому екс-регіонал відмітив, що суто в кеш виходити він не збирається.

«А що з кешем потім робити? Бізнес – це теж певна творчість. Сьогодні це все вирішують здебільшого інші члени нашої родини, які, безумовно, зі мною консультуються. І коли запропонували перенаправити кошти у фонди розвитку за межі України, я просто знизав плечима. Хоча я був завжди прибічником того, що треба інвестувати в Україну», - зазначив він.

Він також пояснив щодо ситуації з ЖК «Рибальський», який, як стверджують ЗМІ, будує компанія «Київський річковий порт». Адже, згідно з рішенням Київради, ділянка на Рибальському півострові не передбачає будівництва житлового комплексу.

«По-перше, ми ще не вступили в права володіння «Київського річкового порту». Переговори тривають, вони складні. Наскільки мені відомо, «Київський річковий порт» веде нормальну інвестиційну політику. Компанія використовує майданчики, які вже не затребувані як промислові площі. Це їхнє рішення, ми поки з боку спостерігаємо. Якщо остаточно вирішимо ввійти в цю структуру, тоді будемо давати оцінку тому, що там відбувається», - наголосив Шуфрич.

Читайте також першу частину інтерв’ю Нестора Шуфрича «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: