Швейцарія пояснила, чому не видала посвідку на проживання російському олігарху Абрамовичу

Швейцарія пояснила, чому не видала посвідку на проживання російському олігарху Абрамовичу
Роман Абрамович
Фото: ТАСС

Верховний суд у Швейцарії заявив, що перебування Абрамовича в країні може представляти «загрозу громадській безпеці»

Верховний суд Швейцарії зняв обмеження на поширення інформації про причини, за якими російський олігарх Роман Абрамович не зміг отримати в країні вид на проживання.

Про це повідомляє агентство ВВС з посиланням на Bloomberg.

Суд не погодився з доводами Абрамовича про те, що розкриття такої інформації може зашкодити його репутації.

У вересні стало відомо, що швейцарська влада відмовила Абрамовичу в отриманні посвідки на проживання з побоювань, що його перебування в країні може представляти «загрозу громадській безпеці» і нанести «репутаційний збиток».

Тоді про це повідомила швейцарська газета Tages-Anzeiger. За даними журналістів, після подачі прохання в листопаді 2017 року міграційна служба країни звернулася в федеральну поліцію Швейцарії, щоб з'ясувати позицію відомства з надання Абрамовичу посвідки на проживання.

Поліція у відповіді на запит міграційної служби вказала, що стосовно бізнесмена є «підозри у відмиванні грошей і можливих контактах з кримінальними структурами», а його швейцарські активи можуть нібито мати «частково нелегальне походження».

Цю інформацію у вівторок підтвердив Верховний суд Швейцарії. Судді процитували побоювання про те, що Абрамович «підозрюється у відмиванні грошей» і, імовірно, міг мати контакти зі злочинними організаціями.

З рішення суду випливає, що надання дозволу на проживання може «загрожувати громадській безпеці», а також створити «репутаційний ризик для Швейцарії».

Юристи Абрамовича раніше називали всі ці твердження помилковими і заявили про намір судитися з тими, хто поширив інформацію про бізнесмена. За їх словами, публікація була зроблена в порушення швейцарського Кримінального кодексу і законів про захист інформації.

Стаття в Tages-Anzeiger вийшла після того, як Абрамович програв судову суперечку швейцарському медіа-холдингу Tamedia. Бізнесмен намагався через суд не допустити публікації відомостей про себе в пресі.

За даними ЗМІ, Абрамович подавав прохання про надання дозволу на проживання в Швейцарії в липні 2016 року. Пізніше він відкликав прохання, не чекаючи офіційної відповіді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: