Силовики увірвалися з обшуками в офіси компанії з видобутку піску ТОВ «Собі» – ЗМІ

Силовики увірвалися з обшуками в офіси компанії з видобутку піску ТОВ «Собі» – ЗМІ
Обшуки в компанії відбуваються вже не вперше
Фото: kmu.gov.ua

Адвокат підприємства стверджує, що обшуки проводяться незважаючи на наявність у підприємства всіх необхідних дозвільних документів

Силовики увірвалися з обшуками в офіси компанії з видобутку піску ТОВ «Собі». Десятки поліцейських блокували головне приміщення компанії, заарештували техніку на об'єктах і без усяких пояснень почали слідчі дії. У співробітників організації відібрали телефони і не випускали їх на вулицю, повідомляє РБК-Україна.

Обшуки в компанії відбуваються вже не вперше. У цьому році на ТОВ «Собі» були відкриті щонайменше вісім кримінальних проваджень, більшість з яких стосуються справ, щодо яких компанія раніше вже виграла суди. Не дивлячись на закон про заборону «маски шоу», діяльність підприємства блокувалася більше 100 днів у році, а сума збитків, завданих арештами техніки і обшуками з боку прокуратури, обійшлася підприємству в понад 40 млн грн, йдеться у сюжеті «24 каналу».

Адвокат підприємства стверджує, що обшуки проводяться попри наявність у підприємства всіх необхідних дозвільних документів: «Можу припустити, що це в рамках кримінальної справи, яке у них у виробництві, і воно пов'язане з незаконним видобутком піску. В свою чергу можу сказати, що «компанія» займається видобутком піску тривалий час і ми маємо всі документи, які є в країні. Це можна перевірити у нас є два дозволи на використання надр».

Як раніше повідомляла газета «Вести», протягом 2017-2018 року поліція і прокуратура Київської області неодноразово незаконно вилучала техніку ТОВ «Собі», щоб змусити їх піти з ринку видобутку піску, який вподобало оточення Януковича. «Замовниками» наїздів на підприємство, «Вести» називають тандем екс-чиновника команди Януковича Михайла Бродського та депутата Нестора Шуфрича, які намагаються таким чином монополізувати стратегічний ринок.

Як стверджували «Вести», Бродський захоплює видобуток піску на Київщині. Компанія «Київський річковий порт», яка перейшла під його контроль в 2016 році, виживає з ринку конкурентів руками «силовиків». Маючи тісні зв'язки в правоохоронних органах, Бродський почав «кошмарити» конкурентів, завдяки чому його з Шуфричем компанія, що контролювала не більше десяти відсотків ринку видобутку піску, зараз контролює в три рази більше.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: