«Сільська медицина»: за 5 млрд грн побудували всього 3 амбулаторії – нардеп

«Сільська медицина»: за 5 млрд грн побудували всього 3 амбулаторії – нардеп
Народний депутат Валерій Дубіль прокоментував президентську програму «Сільська медицина»

Дубіль: цього року було розпочато будівництво всього 38 амбулаторій, а на кінець року повністю збудували лише три

За час реалізації програми президента Петра Порошенка «Сільська медицина» із бюджету було виділено 5 млрд грн, при цьому повністю було побудовано лише 3 амбулаторії замість 500 запланованих. Про це в блозі на сайті «КиевВласть» написав народний депутат України, член фракції «Батьківщина», член бюджетного комітету Верховної Ради Валерій Дубіль.

За його словами, всього на ініційовану влітку минулого року за особистою участю президента Порошенка програму «Сільська медицина» планували за три роки (2017-2019 рр.) витратити понад 14 млрд грн.

«За них мали побудувати 2528 нових амбулаторій, модернізувати 1864 існуючі амбулаторії, 13 205 ФАПів та 476 ЦПМСД, а також зробити ще багато чого корисного для комплексного розвитку сільської медицини. До сьогодні грандіозні плани залишаються тільки на папері. Замість створення системи сільської медицини, влада побудувала лише декілька «годівничок» для окремих чиновників», - відзначив Дубіль.

За його даними, на 2017 рік на реалізацію програми виділили 4 млрд грн, однак при цьому жодної амбулаторії на ці кошти не побудували.

«Провал з реалізацією президентської програми був такий гучний, що президент влітку вдався до прямого підлогу – під виглядом початку реалізації своєї Програми розвитку сільської медицини, він відкрив зовсім іншу амбулаторію, яку побудували за рахунок благодійної допомоги Франції. Потім дав пряме доручення до кінця цього року побудувати близько 500 сільських амбулаторій. Для його реалізації, у другому році виконання програми, Кабмін виділив майже 3 млрд грн на будівництво 512 амбулаторій в усій країні», - підкреслив Дубіль. 

За його словами, на завершення 2018 року замість побудови понад 500 амбулаторій, було розпочато будівництво всього 38 амбулаторій, а на кінець року повністю збудували лише три

«При цьому за 2017-2108 роки на Програму «Сільська медицина» (будівництво амбулаторій та закупівля автомобілів для лікарів) витратили 5 млрд грн. За них збудували лише 3 амбулаторії! На 2019, останній рік президентської Програми планують виділити 1 млрд грн. На нього, можливо, вдасться добудувати ще декілька з запланованих амбулаторій. При цьому не забуваючи покласти наші з вами бюджетні кошти собі у кишеню через створення корупційних схем», - впевнений Валерій Дубіль. 

«Чинна влада доказала – вона нездатна провести реформи навіть коли є гроші. Бо реальні зміни у галузі робляться не через гарну картинку на екрані. Вони обговорюються з усіма сторонами процесу – пацієнтами, лікарями, потім плануються і втілюються у життя. І впевнений, саме таким чином скоро відбуватиметься трансформація всієї системи охорони здоров’я – вже за нової влади», - резюмував народний депутат.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: