Синоптики попередили про сніг та хуртовини: Прогноз погоди на 30 жовтня

Синоптики попередили про сніг та хуртовини: Прогноз погоди на 30 жовтня
На Україну насуваються сильні вітри, дощі та мокрий сніг

По всій Україні передбачається штормовий вітер

У понеділок, 30 жовтня, у західних областях України очікується дощ та сніг, мокрий сніг, хуртовини, налипання мокрого снігу, штормовий вітер.

Про це попереджає синоптик Наталія Діденко.

На решті території – дощі. Мокрий сніг, ймовірно, також дійде до Вінниччини, Житомирщини та західних районів Київщини. Південна частина - дощі місцями та невеликі.

В усій Україні передбачається штормовий вітер.

Денна температура повітря знизиться і становитиме +2…+7 градусів, на Півдні до +10 градусів.

«У Києві сильний штормовий вітер, дощі, похолодання до +4,+5 градусів. Мокрий сніг уточнені карти відсувають на вівторок, 31 жовтня. Проте, оскільки Київ перебуватиме якраз на межі дощу та снігу - тому ймовірність мокрого снігу не відкидаю», - написала Діденко у Facebook.

Загалом варто готуватися до негоди, відзначає метеоролог: штормового вітру, похолодання, дощів. Проте сніг вже ліпить у Карпатах, поступово охопить західні області і підходитиме до Києва - чи вже в понеділок чи у вівторок, насувається типовий листопад, додала Діденко.

Раніше повідомлялося, що у Карпатах, зокрема, на Буковелі, у неділю йде сильний сніг. Крім того, гірськолижний курорт Драгобрат на Закарпатті завалило справжнім снігом.

На Яблуницькому перевалі, що на межі Закарпаття та Івано-Франківської області, у неділю через сніг, поривчастий вітер і повалені дерева частково перекрито рух автомобільного транспорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: