Ситуація на складах під Вінницею стабілізована, проводиться розмінування

Ситуація на складах під Вінницею стабілізована, проводиться розмінування
До складів направлено техніку для розмінування

На території складів проводяться роботи по розмінуванню та ліквідації наслідків події

Станом на 10 годину четверга, 28 вересня, ситуація на арсеналі Збройних сил України в Калинівці стабілізована. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За його даними, військові сапери провели обстеження адміністративно-господарської території та житлового містечка військової частини.

«Виявлено та вилучено 12 вибухонебезпечних предметів. З 19-ї години вчорашнього дня мешканці військового містечка почали повертатися до своїх домівок», - інформують у Генштабі.

Повідомляється, що на території складів проводяться роботи по розмінуванню та ліквідації наслідків події. Спільними групами від Збройних сил України та Державної служби з питань надзвичайних ситуацій ведеться очищення від вибухонебезпечних предметів території навколо арсеналу.

Фахівцями груп цивільно-військового співробітництва Збройних сил України (СІМІС – civil-military cooperation) проводиться повторний об’їзд найближчих до арсеналу населених пунктів з метою доведення заходів мінної безпеки.

Нагадаємо, що в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні.Раніше повідомлялося, що мешканці Калинівки частково повертаються до своїх домівок з пунктів, до яких їх евакуювали.

Як повідомили в МВС, на Вінниччині близько тисячі силовиків охороняють покинуті домівки від мародерів.

Після 17 години ситуація з вибухами на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області стабілізувалася. У Генштабі повідомили, що інтенсивність вибухів скоротилася до 3-4 на хвилину.

Увечері 27 вересня мешканці Калинівки частково почали повертатися до своїх домівок з пунктів, до яких їх евакуювали.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: