Скандинавські банки заморозили рахунки російського бізнесмена Ротенберга

Скандинавські банки заморозили рахунки російського бізнесмена Ротенберга

Ротенберг подав до суду, звинувативши установи в порушенні контрактів на обслуговування

Чотири скандинавські банки заморозили рахунки російського бізнесмена Бориса Ротенберга. Ротенберг подав до суду, звинувативши установи в порушенні контрактів на обслуговування.

Про це пише Reuters з посиланням на інформацію суду.

«Нарешті! США запровадили санкції проти Бориса Ротенберга, громадянина Фінляндії, але також наближеного до Путіна мільярдера, 20 березня 2014 року. Лише тепер його рахунки в скандинавських банках Danske, Nordea & Handelsbanken заморожено», - прокоментував у Twitter аналітик американського центру Atlantic Council Андерс Аслунд.

Ротенберг та його брат Аркадій перебувають під санкціями США через їхню роль у конфлікті з Україною і зв'язки з президентом Володимиром Путіним. Однак ЄС не запровадив санкції проти Бориса Ротенберга, бо він також є громадянином Фінляндії.

У позові до суду в Гельсінкі, поданому 4 жовтня, йдеться про банки Nordea, Danske Bank, Handelsbanken та OP Bank. Для того, щоб безперешкодно провадити бізнес зі США, європейські банки мають дотримуватись американського режиму санкцій.

В Danske Bank підтвердили, що в банку поінформовані про заяви Ротенберга, однак, «не можуть коментувати ситуацію з цією особою через корпоративну політику».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: