Складено рейтинг фінансових популістів у Раді

Складено рейтинг фінансових популістів у Раді

Лідером рейтингу популізму названо фракцію Опозиційного блоку

Кожен третій законопроект Верховної Ради VIII скликання неможливо реалізувати через брак коштів. Про це йдеться у звіті Комітету виборців України: «Верховна Рада: підсумки року».

За два роки роботи ВР VIII скликання до Міністерства фінансів України надійшло на експертизу 4583 законопроекти. Із них 1579 було визнано неможливими до реалізації. Таку інформацію було отримано у відповідь на інформаційний запит.

КВУ повідомляє, що лідером рейтингу популізму є фракція «Опозиційний блок»: 53% її законопроектів неможливо реалізувати. «За два роки роботи депутати Опозиційного блоку зареєстрували 497 законопроектів, із яких 261 – неможливо реалізувати. Таким чином, кожен другий законопроект депутатів Опозиційного блоку нереально втілити через брак коштів. На практиці ця політична сила часто використовує механізми законодавчої роботи для посилення своїх популістських політичних заяв», – заявив Олексій Кошель, голова Комітету виборців України.

Друге місце розділили групи «Відродження» та «Воля народу»: 47% та 45% законопроектів депутатів цих груп є нереальними до виконання. Третє місце рейтингу популізму – в депутатів «Батьківщини»: 35% їхніх законопроектів неможливо реалізувати.

31

Наступними в рейтингу є Блок Петра Порошенка та Радикальна партія Олега Ляшка. У них нереальними до виконання є 33% законопроектів.

Найменше популістських проектів законів у «Народного фронту» та «Самопомочі»: по 29%. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: