Як Рада голосувала у 2016 році

Як Рада голосувала у 2016 році
Верховна Рада

Із багатьох питань стара коаліція має спільну позицію і де-факто працює

Найчастіше за прийняті в 2016 році закони голосували колишні члени коаліції «Європейська Україна»: фракції Блоку Петра Порошенка, «Народного фронту», «Самопомочі», Радикальної партії Олега Ляшка та «Батьківщини». Про такі результати дослідження повідомляє Комітет виборців України.

Згідно з дослідженням, у середньому «за» голосувало 77% депутатів «Народного фронту», 71% Блоку Петра Порошенка, 68% «Самопомочі», 54% Радикальної партії Олега Ляшка та стільки ж «Батьківщини». Загалом було прийнято 160 законів.

«Самопоміч», Радикальна партія та «Батьківщина» попри заяви про перебування в опозиції підтримали три чверті прийнятих у 2016 році законів. Зі 160 законів «Самопоміч» підтримала 140, РПЛ – 111, «Батьківщина» – 105. Тобто за них проголосувало понад 50% депутатів цих фракцій, а інколи й понад 70%», – зазначив Олексій Кошель, голова Комітету виборців України.

Крім цього, колишні члени коаліції найчастіше ставали авторами ухвалених у 2016 році законів. Депутати БПП були серед авторів 65 законів, «Народного фронту» – 61, «Самопомочі» – 35. Також було прийнято 27 законів «Батьківщини» та 24 Радикальної партії Олега Ляшка. Депутати від різних фракцій могли бути серед ініціаторів одного закону.

23

«Незважаючи на те, що впродовж 2016-го парламентського року постійно велися розмови про дострокові вибори, ми бачимо, що із багатьох питань стара коаліція має спільну позицію і де-факто працює», – наголосив Кошель.

Найменш провладними фракціями залишаються «Опозиційний блок» та «Відродження». У середньому за прийняті в 2016 році закони голосувало 26% депутатів Опозиційного блоку і 28% – «Відродження». Зі 160 законів депутати Опозиційного блоку були серед авторів 12, «Відродження» – 9.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: