Слідком РФ відкрив справу проти українського командира, який вивів бригаду з Дебальцевого

Слідком РФ відкрив справу проти українського командира, який вивів бригаду з Дебальцевого
Сергій Шаптала

СК Росії відкрив кримінальні справи проти шістьох українських командирів

Слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу проти українських військових. Про це повідомляється на офіційному сайті СК РФ. До списку з шести командирів також потрапив Герой України Сергій Шаптала, який вивів закарпатську 128-му бригаду з котла в Дебальцевому.

«Вони здійснювали прицільні артилерійські обстріли з важких видів озброєння об'єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями в населених пунктах самопроголошеної «Донецької народної республіки». Внаслідок цих обстрілів загинуло дві людини, понад 20 дістали різні поранення, зруйновано і пошкоджено понад 100 житлових будинків та інших об'єктів», – ідеться в повідомленні.

Серед інших СК РФ також висунув звинувачення командирові 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ підполковнику Володимиру Горбатюку. За версією Слідкому, Горбатюк керував артобстрілом Петровського району Донецька, внаслідок якого місцева жителька дістала осколкове поранення.

Слідчий комітет відкрив кримінальні справи за ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни). «Слідчий комітет розслідує зазначені злочини, керуючись як нормами міжнародного права, так і російського законодавства, яке дозволяє притягати до кримінальної відповідальності іноземних громадян, які скоїли злочини за межами нашої країни, у випадку, якщо вони не зазнали за це покарання», – йдеться на сайті відомства.

Як повідомлялося, раніше СК РФ завів справу, фігурантами якої стали глава Міноборони України Степан Полторак і начальник Генштабу Віктор Муженко. Росіяни звинувачують українських військових у «геноциді російськомовного населення» на Донбасі. У справі також фігурують колишній командир Сухопутних військ Анатолій Пушняков, командир Сухопутних військ Сергій Попко, командувач Національною гвардією Юрій Аллеров.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: