Слідство відпрацьовує кілька версій вибуху в Києві в День Незалежності

Слідство відпрацьовує кілька версій вибуху в Києві в День Незалежності
Місце вибуху на вул. Грушевського в Києві

Одна з версій - замах на життя військовослужбовця через професійну діяльність

Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Києві під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом вибуху, що стався 24 серпня на вул. Грушевського у Києві, внаслідок якого постраждало троє людей. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

За фактом злочину внесено відомості до ЄРДР за попередньою кваліфікацією ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство небезпечним для життя багатьох осіб способом). 

В рамках провадження оперативними підрозділами встановлюються свідки та очевидці події, досліджуються записи з камер відеоспостереження, що розташовані на прилеглій до місця злочину території. До розслідування також залучені співробітники Служби безпеки України. 

«Також повідомляємо, що органом досудового розслідування на даний час відпрацьовується кілька версій скоєння злочину, серед яких замах на життя військовослужбовця через професійну діяльність, а також вчинення злочину з хуліганських мотивів», - інформують у ГПУ.

Досудове слідство триває. 

Як повідомляв «Главком», 24 серпня близько 14.00 у Києві, на вулиці Грушевського, стався вибух, внаслідок якого троє осіб отримали тілесні ушкодження.

Речниця СБУ Олена Гітлянська заявляла, що наразі основною версією вибуху на Грушевського є хуліганство.

Своєю чергою секретар РНБО Олександр Турчинов не виключив, що вибух на вулиці Грушевського в Києві міг бути спланованим терактом.

Постраждалі виявились родичами Героя України десантника-снайпера Валерія Чібінєєва - його дружина, теща і друг сім'ї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: