Словаччина готова прийняти саміт Нормандської четвірки

Словаччина готова прийняти саміт Нормандської четвірки

У Високих Татрах у Словаччині сьогодні пройшла неформальна зустріч міністрів закордонних справ та інших представників високого рівня держав-учасниць ОБСЄ

Словаччина, як головуюча країна в ОБСЄ, у 2019 році готова прийняти зустріч очільників держав Нормандської четвірки (Україна та Росія як сторони конфлікту і Франція та Німеччина як посередники).

Про це заявив у вівторок діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак під час пресконференції за результатами неформального міністерського засідання ОБСЄ у Високих Татрах, повідомляє Укрінформ.

«Україна – це один із наших пріоритетів ми б хотіли відновлення  так званого нормандського формату. Я думаю, що зараз трохи зарано говорити про саміт. Але цього тижня буде зустріч на рівні експертів у «нормандському форматі», і я думаю, що це є дуже бажаним, щоб «нормандський формат» також зустрівся на найвищому політичному рівні. Очевидно, для нас буде за честь організувати таку зустріч тут, у Словаччині», - заявив Лайчак, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи є можливим проведення саміту між Україною та Росією як сторонами конфлікту до завершення Словацького головування в ОБСЄ (до кінця 2019 року).

Водночас, додав міністр, він би не хотів наразі говорити «про речі, які не підтверджені».

Поруч із цим, діючий голова ОБСЄ вказав на необхідність обговорення того, як можна покращити страждання простих людей у зоні конфлікту.

«Разом з моїми колегами ми підготували план з відбудови довіри, і цей план, власне, був підтриманий і Москвою, і Києвом. І перший крок в цьому плані – розведення сил в районі Станиці Луганської… Також сюди входять розмінування та відбудова інфраструктури», - сказав Лайчак.

Неформальна зустріч міністрів закордонних справ та інших представників високого рівня держав-учасниць ОБСЄ проходила у вівторок, 9 липня, у Високих Татрах у Словаччині.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: