«Слуги» просять Конституційний суд пояснити, що таке «гідні умови життя людини»

«Слуги» просять Конституційний суд пояснити, що таке «гідні умови життя людини»

Депутати хочуть зрозуміти, які саме умови життя людини слід вважати гідними

Народні депутати просять Конституційний суд розтлумачити, що означають слова «гідні умови життя людини» у преамбулі Конституції

Про це повідомляє пресслужба Конституційного суду. Про це також повідомив заступник голови депутатської фракції політичної партії «Слуга народу» Вадим Струневич на своїй сторінці у Facebook. 

У поданні 142 народних депутати просять Конституційний суд розтлумачити преамбулу Конституції, а саме ту її частину, у якій сказано, що «Верховна Рада України... дбаючи про забезпечення свобод людини та гідних умов її життя... приймають цю Конституцію - Основний Закон України».

Народні депутати просять суд розтлумачити цей текст в системному зв’язку з положеннями частини 2 статті 3, частини 4 статті 13 та частини 5 статті 17 Конституції України.

На їх переконання, положення про гідні умови життя людини, про яке йдеться у преамбулі Конституції, КСУ не розглядалося, а відтак вони просять суд розтлумачити, які саме умови життя людини слід вважати гідними.

«Просимо відкрити конституційне провадження, надати офіційне тлумачення положень абзацу 4 преамбули Конституції України, а саме слів «гідних умов її (людини) життя» в контексті питання: які умови життя людини слід вважати гідними, що є показником гідних умов життя, у їх системному зв’язку із положеннями частини 2 статті 3, частини 4 статті 13, частини 5 статті 17 Конституції», - йдеться в повідомленні.

Нардеп Струневич зазначив, що саме поняття «гідні умови життя людини», хоча і має надзвичайно важливе значення для системи соціального захисту в Україні, однак наразі є недостатньо конкретизованим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: