Смоленська катастрофа: росіяни вирізали шматок запису зі звіту про вибух у літаку

Смоленська катастрофа: росіяни вирізали шматок запису зі звіту про вибух у літаку

Росіяни «попросили вказати, що на записі не було останніх 2,5 секунд польоту»

Запис надзвичайно різкого зростання тепла на борту літака президента Леха Качиньського був вирізаний зі звіту попередньої польської комісії з розслідування Смоленської катастрофи на прохання російської сторони. Цей запис може свідчити про вибух на борту урядового Ту-154 ще до удару літака об землю, пише Gazeta Polska.

«Різкий стрибок температури важко раціонально пояснити будь-якими іншими причинами, ніж вибух, особливо коли він почав серію аварій, зареєстрованих на бортових приладах. Ці аварії сталися тоді, коли зафіксовано останній сигнал системи TAWS (система попередження про наближення землі). Тому, різке, незрозуміле підвищення температури було не наслідком, а причиною зупинки роботи всіх найважливіших бортових систем ТУ-154», – підкреслює видання.
Параметрами польського «чорного ящика» спочатку зацікавилися росіяни і порадили попередній польській комісії вирізати частину запису.

«Цей 4,5-секундний фрагмент з різким зростанням температури, який був вилучений за ініціативою Росії, знайдений в матеріалах польської комісії з розслідування авіакатастрофи», – йдеться в повідомленні. Повідомляється, що один з тодішніх членів комісії зазначив у звіті, що росіяни «попросили вказати, що на записі не було останніх 2,5 секунд польоту, а у попередніх 2 секундах запису виявлені аномалії».

Раніше повідомлялося, що польська урядова підкомісія з розслідування Смоленської катастрофи підтвердила момент вибуху на борту літака президента Польщі Леха Качиньського Ту-154М, який розбився під російським Смоленськом у 2010 році. Один з реєстраторів параметрів руху літака зафіксував момент вибуху на борту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: