Сьогодні продовжиться розгляд справи бійців «Торнадо». Поліція вже охороняє суд

Сьогодні продовжиться розгляд справи бійців «Торнадо». Поліція вже охороняє суд
Фото obxtv.org.ua

З самого ранку під будівлею суду чергують правоохоронці

Сьогодні Оболонський районний суд Києва продовжить розгляд справи бійців «Торнадо», повідомляє телеканал «112 Україна». Судове засідання заплановано на 11:30.

«З самого ранку під будівлею суду чергують правоохоронці. Тут є кілька військових автомобілів з бійцями Нацгвардії, тут і патрульна поліція. Вони перекрили в'їзд до будівлі, щоб туди не потрапив громадський транспорт або звичайні авто», - сказано в повідомленні.

За словами одного з поліцейських, які охороняють правопорядок в районі суду, наразі ситуація спокійна і контрольована.

«Зараз здійснюємо охорону громадського порядку біля Оболонського райсуду. Обмежили доступ транспорту для уникнення провокацій. Вранці все спокійно. Якщо будуть підозрілі особи, будемо їх шукати», - розповів він.

5 серпня Головна військова прокуратура оприлюднила фрагменти відео з закритих судових засідань у справі екс-бійців «Торнадо» У наглядовому відомстві підкреслили, що даний судовий розгляд проводиться в закритому режимі, тому що одне зі звинувачень стосується статевої свободи та статевої недоторканності, а також для того, щоб не поширювалася інформація, яка принижує честь і гідність потерпілих.

На останньому засіданні у справі «Торнадо» сталися сутички між правоохоронцями та представниками добробатів.

Екс-бійців роти «Торнадо» звинувачують у створенні злочинної організації та вчиненні в її складі з грудня 2014 року до червня 2015 року на території Луганської і Донецької областей задоволення статевої пристрасті неприродним способом із загрозою застосування фізичного насильства". Їм інкримінують перевищення влади і службових повноважень працівником правоохоронного органу, яке супроводжувалося насильством, погрозою застосування насильства, застосуванням зброї та спеціальних засобів; незаконне заволодіння транспортним засобом з погрозою застосування насильства; незаконне позбавлення волі і викрадення людини; катування; доведення особи до замаху на самогубство, що є наслідком жорстокого з ним поводження; самовільне присвоєння владних повноважень і звання службової особи, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь з використанням форменого одягу працівника правоохоронного органу; незаконне проникнення в житло та незаконне проведення в ньому огляду, вчинене службовою особою з погрозою застосування насильства; вимагання, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища і загрозою вбивства; вимагання офіційних документів, вчинене з корисливих мотивів, що спричинило порушення роботи установи; незаконне заволодіння паспортом громадянина України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: