Сьогодні Україна отримає Томос про автокефалію

Сьогодні Україна отримає Томос про автокефалію
Митрополит Помісної церкви України отримає Томос на автокефалію у Стамбулі

Томос про автокефалію об’єднаної Православної церкви України виставлять у трапезному храмі Софійського собору

Томос для України буде вручено сьогодні, 6 січня. Знакова подія відбудеться під час божественної літургії на Фанарі в Туреччині, куди Вселенський патріарх Варфоломій запросив новообраного митрополита Православної церкви України Єпіфанія.

Згідно з програмою, 6 січня члени української делегації візьмуть участь у церемонії вручення Томосу, божественній літургії (спільне відправлення вселенським патріархом Варфоломієм і митрополитом Епіфанієм), у церемонії освячення води у затоці Золотий ріг.

Члени делегації також відвідають могилу українського політичного діяча Мурського на Католицькому кладовищі, візьмуть участь у церемонії освячення води в Патріаршому храмі Св. Георгія.

Томос про автокефалію об’єднаної Православної церкви України виставлять у трапезному храмі Софійського собору (Малій Софії) 7 січня. Усі охочі зможуть його побачити після того, як предстоятель помісної церкви Епіфаній проведе різдвяну літургію.

Богослужіння митрополита Епіфанія розпочнеться о 10:00 7 січня. Під час літургії у Софії Київській вже буде Томос — документ, який Епіфаній 6 січня отримає від Вселенського патріарха.

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу для автокефалії Української православній церкві. 

Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: