SpaceX перенесла запуск Falcon 9

SpaceX перенесла запуск Falcon 9

Компанії потрібен додатковий час для підготовки польоту

Компанія SpaceX перенесла запланований на суботу запуск ракети-носія Falcon 9 з телекомунікаційним супутником подвійного призначення SES-11 / EchoStar 105.

Тепер старт апарату попередньо призначено на 11 жовтня о 18:53 за часом Східного узбережжя США (1:53 за Києвом 12 жовтня). SpaceX не стала вдаватися в подробиці причин перенесення запуску, вказавши лише, що компанії потрібен додатковий час для підготовки польоту.

Гібридний апарат, про який йде мова, призначений для заміни відразу двох супутників - AMC-15 і AMC-18. Перший з цих апаратів, що належить EchoStar, використовувався для надання телекомунікаційних послуг на території США і країн Карибського басейну.

Другий супутник належить люксембурзькій SES і призначався для надання послуг ретрансляції кабельного ТБ і телебачення високої чіткості на території США, Канади і Мексики. Обидва ці апарати повинні бути замінені одним SES-11 / EchoStar 105.

Для доставки супутника на орбіту SpaceX планує повторно використовувати ступінь Falcon 9, яка раніше вже застосовувався в іншому запуску і повернувся на Землю.

У разі успішного запуску це буде вже третя вдала спроба багаторазового використання нижнього елемента носія, що здійснена компанією. Вперше SpaceX повторно використала ступінь, що вже побував у космосі, у запуску телекомунікаційного супутника SES-10 в кінці березня цього року. Другий раз це сталося при доставці болгарського супутника зв'язку BulgariaSat-1 в червні. SpaceX має намір на цей раз також спробувати посадити елемент на плавучу платформу в Атлантичному океані.

Крім того, на 9 жовтня компанія запланувала ще один запуск своєї ракети з бази ВПС США Ванденберг у штаті Каліфорнія. Falcon 9 повинна буде вивести на орбіту відразу 10 телекомунікаційних супутників, які поповнять орбітальне угруповання Iridium. Старт носія намічений на 5:37 за часом Західного узбережжя США (15:37 за київським часом).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: