Спецслужби попереджали Януковича про підготовку Росією окупації Криму

Спецслужби попереджали Януковича про підготовку Росією окупації Криму
Віктор Янукович

Військовий прокурор розказав про докази у справі Януковича з таємних архівів Адміністрації президента

Головна військова прокуратура отримала докази з таємних архівів Адміністрації президента про те, що екс-президента України Віктора Януковича спецслужби попереджали про підготовку дій РФ щодо окупації Криму. Про це заявив Головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«Офіційні висновки розслідування, яке проводить військова прокуратура: причиною окупації Криму стала діяльність президента України Януковича, який 22.02 (2014 року – ред.) самоусунувся від виконання конституційних повноважень і вчинив державну зраду», - заявив він.

Матіос підкреслив, що «здача Криму відбулася внаслідок прямої агресії «зелених чоловічків» з військ на суверенну територію України завдяки продовженим положенням Харківських угод.

«Неналежна, а точніше злочинна бездіяльність при оцінці військово-політичної та воєнно-стратегічної обстановки навколо України протягом 2010-2013, на початку 2014 року. Ми здобули, знайшли в архівах, це таємні архіви Адміністрації Президента документи багатьох правоохоронних органів і спеціальних служб України і аналітичних центрів, де звучала пересторога і обґрунтовувалася, про ті дії, вчинки і підготовку якихось дій з боку РФ», - підкреслив Матіос і нагадав, що справа про держзраду Януковича наразі розглядається судом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: