Спілка журналістів звернулася до ОБСЄ через зникнення публіциста Асєєва у Донецьку

Спілка журналістів звернулася до ОБСЄ через зникнення публіциста Асєєва у Донецьку

Представники Червоного Хреста в Україні пообіцяли зв'язатися з колегами в Донецьку для отримання інформації

Національна спілка журналістів України звернулася до міжнародних місій Організації з безпеки і співробітництва в Європі та місії Міжнародного комітету Червоного Хреста із проханням з'ясувати обставини зникнення в Донецьку блогера Станіслава Асєєва.

Про це повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

«Оскільки спілка не має офіційних представників на тимчасово непідконтрольній українській владі території, ми звернулися до Бюро представника ОБСЄ зі свободи медіа у Відні із проханням, аби представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ дізналися про ситуацію на місці, в Донецьку. Крім того, ми направили листа до Міжнародного комітету Червоного Хреста із проханням зустрітися з матір'ю зниклого колеги та з'ясувати, якої допомоги він потребує», — сказав Томіленко.

«В питаннях захисту наших колег, які опинилися в заручниках, ми виходимо з головного принципу: «не зашкодь». Міжнародні місії можуть звернутися напряму до тих, хто нині контролюють ситуацію в Донецьку, щоб отримати достовірну інформацію з цього приводу», — додав він.

Представниця офісу Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Джессіка Бaррі підтвердила отримання такого запиту НСЖУ та пообіцяла негайно зв'язатися з колегами в Донецьку для отримання інформації.

Вперше про зникнення публіциста повідомив екс-депутат Єгор Фірсов у вівторок, 6 червня.

За словами Фірсова, його схопили бойовики «ДНР», оскільки весь час з моменту окупації він жив у Донецьку.

Асєєв писав матеріали про життя на окупованому Донбасі для видань «Українська правда», «Дзеркало тижня» і видання «Тиждень», він також він власний блог у Facebook під псевдонімом Станіслав «Васін». За даними Рахманіна, Асєєву — 27 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: