Спостерігачам ОБСЄ у серпні 62 рази обмежували свободу пересування на Донбасі

Спостерігачам ОБСЄ у серпні 62 рази обмежували свободу пересування на Донбасі

Спостерігач ОБСЄ

Протягом тривалого часу залишається повністю заблокованим доступ патрулів СММ ОБСЄ в район Комсомольське - Кумачеве - Новоазовськ - Саханка

Спеціальна моніторингова місія зафіксувала, що протягом серпня 2017 року бойовики ОРДЛО продовжували перешкоджати діяльності спостерігачів і порушувати умови мінських домовленостей.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Крім цього, кількість порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків збільшилася на 30% (305 випадків).

«Так, протягом серпня, окрім перепон пов’язаних з мінною небезпекою, зафіксовано 62 випадки перешкоджання діяльності СММ ОБСЕ. Серед них: заборона доступу патрулям Місії - 43 рази, допуск за умови - 13 випадків, перешкоджання дистанційному моніторингу із застосуванням БПЛА - 6 разів. Для прикладу, у двох останніх випадках – 26 і 30 серпня в Ясинуватій озброєні особи, за наказом своїх командирів, не дозволили спостерігачам здійснити політ БПЛА в районі Донецької фільтрувальної станції, погрожуючи його збити», - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що за цей же період ЗСУ обмежили свободу пересування спостерігачам та перешкоджали моніторингу лише п’ять разів. Крім цього, у штабі АТО повідомили, що протягом тривалого часу залишається повністю заблокованим доступ патрулів СММ ОБСЄ в район Комсомольське - Кумачеве - Новоазовськ - Саханка, що повинен бути вільним від важкого озброєння і військової техніки.

Також у серпні СММ ОБСЄ зафіксувала понад 520 одиниць озброєння і військової техніки з боку ОРДЛО, що є порушенням Мінських домовленостей.

«Так, 126 одиниць ОВТ (РСЗВ, самохідні та буксирувані артилерійські установки, танки та міномети) були розміщені з порушенням лінії відведення, 292 одиниці зафіксовано за межами визначених місць зберігання, а 110 одиниць були взагалі відсутні у місцях зберігання», - зазначили у штабі.

Раніше «Главком» повідомляв, що за півроку зафіксовано 480 випадків перешкоджання пересуванню місії ОБСЄ на Донбасі.

МЗС України також вимагає від РФ припинити залякування спостерігачів ОБСЄ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: