Спостерігачі місії ОБСЄ потрапили під обстріл у Золотому

Спостерігачі місії ОБСЄ потрапили під обстріл у Золотому
Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі

Кулі пролетіли повз спостерігачів ОБС на відстані приблизно 2 метрів

У неділю, 16 жовтня, патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапив під обстріл на території спостережного пункту у Золотому (Луганська область).

«Уранці 16 жовтня з декількох позицій у підконтрольних уряду м. Золоте (60 км на північний захід від Луганська) і с. Катеринівка (64 км на захід від Луганська) п’ятеро членів патруля СММ спостерігали за безперервною перестрілкою, що відбувалася на відстані 4–6 км на схід від місць їхнього розташування. Протягом більше півтори години спостерігачі чули понад 60 вибухів, спричинених, за їхньою оцінкою, вогнем з мінометів (калібром 82 та 120 мм), а також періодичні черги з автоматичних гранатометів (АГС-17, 30 мм) та вогонь з великокаліберних кулеметів», - йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 16 жовтня.

За даними місії, о 11:52 зі своєї позиції на території спостережного пункту у Золотому члени патруля Місії з інтервалом менше однієї секунди почули свист, за їхньою оцінкою, двох куль з великокаліберного кулемета. «Кулі пролетіли повз них на відстані приблизно 2 метрів на схід від місця, де вони перебували. Спостерігачі чули звук влучання куль, проте не бачили самих місць ударів (за оцінкою, принаймні одна з куль влучила у бетонну конструкцію спостережного пункту). Почувши звук влучання куль, спостерігачі сховалися в укриття всередині спостережного пункту за стіною, що виходить на захід. Автомобілі СММ були запарковані поблизу», - йдеться у звіті.

Спостерігачі зазначають, що на одязі членів патруля були чітко промарковані знаки розрізнення ОБСЄ (логотип «ОБСЄ» на касках та жилетах), їх супроводжували два офіцери Збройних сил України при Спільному центрі з контролю та координації (СЦКК), котрі також сховалися в укриття.

Спостерігачам не вдалося встановити напрямок вогню.

Патруль Місії благополучно повернувся на свою базу у підконтрольному уряду Сєвєродонецьку (74 км на північний захід від Луганська).

СММ уточнює інформацію про заходи реагування СЦКК на цей інцидент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: