«Справа 2 травня»: суд оголосить вироки до 15 вересня

«Справа 2 травня»: суд оголосить вироки до 15 вересня

Засідання у «справі 2 травня», архівне фото

Колегія суддів завершила слухання справи

Судова колегія міського суду Чорноморська у вівторок, 5 вересня, завершила слухання так званої справи 2 травня.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Відзначається, що після дебатів прокурорів, адвокатів і підсудних головуючий на процесі суддя Олег Семенов і члени колегії пішли в дорадчу кімнату для ухвалення вироків.

Незабаром суддя заявив, що рішення за цим кримінальним провадженням оголосять до 15 вересня.

Нагадаємо, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше 200 отримали поранення. Першими жертвами сепаратистськи налаштованих бойовиків стали уболівальники одеського «Чорноморця», на яких було вчинено напад в районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Наразі група обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакаулов і Мефьодов перебувають в Одеському СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Наприкінці серпня було продовжено арешт п’ятьох фігурантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: