Справа Єфремова: сьогодні суд допитає нардепа Ляшка

Справа Єфремова: сьогодні суд допитає нардепа Ляшка
Олег Ляшко
Фото: Главком

У справі Єфремова планується також допитати спікера парламенту Андрія Парубія, депутата Ігоря Мосійчука і ще ряд свідків

Старобільський районний суд Луганської області допитає 18 квітня народного депутата України Олега Ляшка у справі екс-депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Зазначається, що 17 квітня відбулось чергове засідання в Старобільському районному суді Луганської області у кримінальному провадженні за обвинуваченням Єфремова у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.110, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 27, ст. 341, ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України.

В ході судового розгляду допитано свідка сторони обвинувачення – депутата Луганської міської ради щодо подій лютого-травня 2014 року в Луганській області.

Судовий розгляд у кримінальному провадженні триває, наступне засідання відбудеться 18 квітня о 13:30, під час якого заплановано допит свідка сторони обвинувачення Олега Ляшка.

В ефірі телеканалу «112 Україна» старший групи прокурорів ГПУ у справі Олександра Єфремова Павло Кожухівський заявив, що по справі Єфремова планується також допитати спікера парламенту Андрія Парубія, депутата Ігоря Мосійчука і ще ряд свідків.

«Необхідно допитати Олега Ляшка, Андрія Парубія, Ігоря Мосійчука і ще ряд свідків, - певні свідки, які проживали за межами області, хтось виїжджав за межі країни, ми їх по технічним причинам не змогли допитати», - зазначив він.

Раніше Єфремову продовжили арешт до 3 травня

Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. 1 серпня 2016 року Єфремова взяли під варту

Нагадаємо, Єфремова, зокрема, підозрюють у створенні «ЛНР», її фінансуванні, державній зраді, сепаратизмі, та пособництві в захопленні адміністративних будівель.

Екс-регіонала також підозрюють у керуванні незаконним голосуванням у Верховній Раді 16 січня 2014 року за так звані «диктаторські закони», а також за нанесення збитків державі (його компанії вигравали тендери за завищеними цінами у державного «Луганськвугілля».

За «диктаторські закони» у Єфремова окремий судовий процес, як і за «Луганськвугілля», за ці статті його затримували в 2015 році, але випустили під заставу у 3,6 мільйонів гривень, які вніс соратник Борис Колесніков.

Як повідомляв «Главком», у Станиці Луганській (Луганська область) сталося вбивство близького родича начальника контррозвідки луганського управління СБУ Олега Животова. Вбивство сталося напередодні допиту 14 листопада Животова як свідка у справі Єфремова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: