Справа про держзраду Януковича: суд відмовив у відведенні колегії суддів

Справа про держзраду Януковича: суд відмовив у відведенні колегії суддів
Адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк

Суд розглянува клопотання адвокатів Януковича

У середу, 13 грудня, Оболонський районний суд Києва продовжив засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді.

На початку судового засідання адвокат Ігор Ляшенко надав суду документ, який підтверджує припинення ним повноважень захисника.

Крім того, суд розглянув клопотання адвоката Віталія Сердюка про відвід колегії суддів.

«Суд розглянув заяву адвоката Сердюка і ухвалив: у задоволенні заяви відмовити. Ухвала оскарженню не підлягає», — зазначив головуючий колегії суддів Владислав Дев'ятко.

Нагадаємо, 4 грудня Оболонський районний суд Києва продовжив засідання з розгляду кримінального провадження за обвинуваченням Януковича у державній зраді.

Януковича знову захищають платні адвокати, від яких він відмовився влітку.

11 грудня суд допитав міністра внутрішніх справ Аресена Авакова. Того ж дня у суді давав свідчення екс-прем'єр, лідер Народного фронту Арсеній Яценюк. 

У процесі про держзраду Янукович звинувачується в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (мова йде про спільництво як одну з категорій співучасника злочину), ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків; передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років), ч. 1 ст. 111 (державна зрада, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: