Справа про переворот Саакашвілі і Курченка. Головний фігурант розслідування отримав «смішний» вирок

Справа про переворот Саакашвілі і Курченка. Головний фігурант розслідування отримав «смішний» вирок
Северіон Дангадзе 

Дангадзе вийшов на волю, отримавши три роки умовно, хоча злочини, які йому приписували, передбачають увязнення до 10 років

Учасник резонансної справи початку 2017 року про державний переворот Северіон Дангадзе отримав судовий вирок. Як відомо, на початку 2017 року Генеральна прокуратура України звинуватила екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі та керівника київського обласного осередку його партії «Рух нових сил» Северіона Дангадзе в намірах повалити конституційний лад і захопити державну владу в Україні. Фінансувати переворот, за даними ГПУ, мав намір відомий бізнесмен Сергій Курченко.

Самого Северіона Дангадзе було заарештовано. Призначення міри покарання відбулося у досить стислі терміни. Так, 22 травня цього року суддя Печерського районного суду Олег Білоцерківець одержав від прокуратури обвинувальний акт щодо Дангадзе, який звинувачувався у змові з групою осіб до повалення конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні, а також сприяння учасникам злочинних організацій (ч.4 ст.110-2, ч.3 ст.15, ч.3 ст.110-2, ч.2 ст.15, ч.2 ст.28, ч.1 ст.256 КК України). Кожна з цих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 10 років з конфіскацією майна.

Суддя Білоцерківець призначив відкрите підготовче судове засідання на 24 травня. Але згодом стало відомо, що Дангадзе наполіг на проведенні розгляду кримінального провадження у закритому судовому засіданні, під час якого йому було винесено вирок. Сам текст вироку в справі Дангадзе наразі засекречений у судовому реєстрі на підставі п. 4 ч. 1 ст.7 закону «Про доступ до судових рішень».

За три дні до судового засідання прес- служба Саакашвілі пошили заяву, що Северіон Дангадзе уклав угоду зі слідством, тобто угоду про визнання винуватості.

Згідно з угодою про визнання винуватості, вижимки якої отримав «Главком», Северіона Дангадзе засуджено до п'яти років позбавлення волі. Але суд звільнив його від реального терміну ув’язнення, призначивши випробувальний термін – три роки. 

Додамо, що за словами екс-заступника генпрокурора України Давіда Сакваралідзе, Дангадзе просидів у СІЗО у нелюдських умовах близько півроку.

Читайте більше тут: «Як Саакашвілі з Курченком владу захоплювали. Ганебний фінал гучної справи»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: