США евакуювали посольство в Іраку через дії Ірану

США евакуювали посольство в Іраку через дії Ірану

Сполучені Штати також відкликали більшу частину персоналу консульства в Ербілі

США евакуювали більшу частину співробітників свого посольства в Багдаді. Про це повідомляє Reuters.

«Сполучені Штати також відкликали більшу частину персоналу консульства в Ербілі, центральному місті курдської автономної провінції на півночі Іраку. Більш детально про кількість відправлених на батьківщину американців не повідомляється», - йдеться в повідомленні.

Рішення прийнято з міркувань безпеки через дії Ірану, стверджують у Державному департаменті США.

Представники Тегерана назвали рішення США тактикою «психологічної війни» і заявляють, що ніякої військової загрози з боку Ірану немає. Прем'єр-міністр Іраку у вівторок висловив думку, що «все закінчиться добре», незважаючи на риторику Вашингтона і Тегерана.

Нагадаємо, на початку квітня США включили іранських «вартових Ісламської революції» до списку терористичних організацій.

У листопаді 2018 року набули чинності відновлені санкції США проти Ірану, які скасували в межах ядерної угоди 2015 року.

8 травня 2018 року президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати вийдуть з угоди щодо іранської ядерної програмий відновлять санкції проти Ірану. Іран назвав вихід США з ядерної програми «незаконним».

У 2015 році Іран уклав угоду зі США і провідними країнами про відмову від розробки ядерної зброї в обмін на зняття деяких економічних санкцій, в тому числі — заборони на міжнародну торгівлю нафтою.

Уряди провідних європейських країн вважають угоду з Іраном важливою умовою для міжнародної безпеки.

Водночас низка країн, зокрема чинна адміністрація США та Ізраїль, висловлюють побоювання, що угода не дає твердих гарантій відмови Ірану від розробки ядерної зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: