США і Британія звинуватили Росію у масштабній хакерській атаці

США і Британія звинуватили Росію у масштабній хакерській атаці

У заяві стверджується, що хакери мали намір викрасти «інтелектуальну власність» і мати постійний доступ до мереж своїх жертв

Росія здійснила масштабну кібератаку, яка була спрямована як на державні структури, так і приватні компанії.

Про це йдеться у спільній заяві американського ФБР, міністерства внутрішньої безпеки США і британського Центру національної комп'ютерної безпеки, повідомляє DW.

Ймовірно цілями кібернападів були «мільйони» ключових пристроїв, що дозволяють встановлювати з'єднання з інтернетом - маршрутизатори (роутери), комутатори та файрволи.

У заяві стверджується, що хакери мали намір викрасти «інтелектуальну власність» і мати постійний доступ до мереж своїх жертв. У заяві відомств також перераховуються докладні методи, до яких вдавалися російські хакери для досягнення своїх цілей.

За словами заступника голови Білого дому з кібербезпеки Роба Джойса, США «з великою впевненістю» виходять з того, що за атаками стоїть російська сторона.

Також урядовці попросили постраждалих від подібних атак повідомляти про будь-які віруси для того, щоб краще розуміти вплив кампанії.

«Коли ми бачимо злісну кіберактивність, незалежно від того, чи вона походить від Кремля чи інших злочинних представників країн, ми збираємося відповісти», - цитує Джойса Reuters.

Звинувачення в кібернападі сталися на тлі загострення відносин між Росією та західними країнами.

Напередодні президент США Дональд Трамп розпорядився відкласти введення додаткових економічних санкцій проти Росії.

Раніше мосол США у РФ Джон Хантсман попередив російське міністерство закордонних справ про підготовку Вашингтоном нових санкції щодо Росії.

Влада Великобританії також розглядає можливість введення нових санкцій проти російських бізнесменів, які ведуть справи в Об’днаному королівстві

Президент Російської Федерації Володимир Путін попереджає про можливість настання хаосу у міжнародних відносинах, якщо країни Заходи продовжать удари в Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: