США можуть вийти на перше місце в світі з видобутку нафти

США можуть вийти на перше місце в світі з видобутку нафти
Нафта

США отримає першу сходинку рейтингу нафтовидобувників, якщо Росія не збільшить видобутку нафти

Енергетичне інформаційне агентство (EIA) США повідомило про те, що в наступному році Сполучені Штати будуть добувати 11,8 млн барелів нафти на день. Це дозволить країні вийти на перше місце з видобутку нафти в світі, обійшовши в тому числі і Росію.

Лінда Капуано, яка очолює EIA, повідомила, що США не зможуть вперше за 45 років повернути собі лідерство на ринку тільки в тому випадку, якщо Росія і Саудівська Аравія змінять свою позицію і збільшать видобуток нафти.

США були лідером з видобутку нафти до 1974 року, коли перше місце за цим показником зайняв Радянський Союз. Як зазначає телекомпанія CBS, вже до кінця 1970-х років СРСР добував на третину більше нафти, ніж США, а в кінці 1980-х відставання Сполучених Штатів становило близько 50%.

Модернізація обладнання, а також розробки сланцевої нафти дозволили США скорочувати відставання від конкурентів. Допомогли нафтовикам і зміни в законодавстві, які дозволяли видобувати нафту на шельфі Аляски.

Так, за оцінками EIA, в минулому році Росія видобувала 10,3 млн барелів на день, Саудівська Аравія - 10 млн барелів, а США - 9,4 млн барелів. При цьому в лютому Сполучені Штати збільшили видобуток і зуміли в підсумку вийти на друге місце в світі.

Перешкодою для Сполучених Штатів називається неготовність нафтопроводів поставляти нафту з Мексиканської затоки в порти і на переробні заводи в Техасі і Нью-Мексико.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: