США не визнали курдський референдум в Іраку

США не визнали курдський референдум в Іраку

Вашингтон підтримує єдиний Ірак

США не визнають референдум про незалежність курдської автономії в Іраку. Про це йдеться в заяві держсекретаря США Рекса Тіллерсона, опублікованому на сайті Держдепартаменту в п'ятницю, 29 вересня.

«Голосування і його результати є нелегітимними, і ми продовжуємо підтримувати єдиний, федеральний, демократичний і процвітаючий Ірак», - підкреслив Тіллерсон.

Глава Держдепу закликав владу Іракського Курдистану «поважати закріплену в конституції роль центрального уряду». У свою чергу, Багдад не повинен загрожувати можливим застосуванням сили, наполягає Рекс Тіллерсон.

Нагадаємо, 25 вересня в Іракському Курдистані відбувся сепаратистський референдум про незалежність.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган погрожує військовим втручанням в Ірак у відповідь на референдум в курдському регіоні Іраку з питання про незалежність від Багдада.

Іракський парламент вимагає введення військ у спірні райони на півночі країни, які перебувають під контролем курдів, через проведення Іракським Курдистаном референдуму про незалежність.

27 вересня було оголошено офіційні результати.

Керівництво Туреччини вважає референдум про самовизначення курдів Іраку незаконним й таким, що може потягти за собою чисельні людські жертви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: