США очікують на звільнення політв'язнів РФ у Криму

США очікують на звільнення політв'язнів РФ у Криму
Ахтем Чийгоз

Умеров і Чийгоз, які наразі перебувають в Анкарі, повернуться в Україну у четвер, 26 жовтня

Сполучені Штати Америки після звільнення Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза розраховують на звільнення інших утримуваних Росією українських політв'язнів.

Про це йдеться у повідомленні посольства США в Україні в Twitter.  

«Вітаємо звільнення Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза! Російські окупанти тепер мають звільнити інших українських політв‘язнів», - йдеться в повідомленні.

25 жовтня заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що Умерова та Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Журналіст Осман Пашаєв повідомив, що Умеров і Чийгоз вже перебувають в Анкарі та мають незабаром вирушити у Київ. Наразі заступники голови Меджлісу кримсько татарського народу Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз проходять медичне обстеження в Туреччині і сьогодні їх прибуття в Україну не очікується. 

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Рефат Чубаров розповів, що російські окупанти відпустили з-під варти заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умероа та Ахтема Чийгоза за тієї умови, що вони поки не зможуть повернутися до Криму.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: