Справа про збитий MH17: Україна підпише з Нідерландами угоду про співпрацю

Справа про збитий MH17: Україна підпише з Нідерландами угоду про співпрацю

Документ про співпрацю планують підписати 7 липня

Україна та Нідерланди планують підписати угоду про міжнародно-правове співробітництво щодо злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

«Правовою підставою реалізації цього рішення стане угода між Україною та Королівством Нідерландів про міжнародно-правове співробітництво щодо злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17», - зазначили в МЗС.

Документ планують підписати 7 липня.

«Угода передбачає практичні аспекти передачі юрисдикції від України до Нідерландів, уможливлює участь всіх підозрюваних у злочині у голландському судовому процесі», - ідеться у повідомленні міністерства.

Нагадаємо, винуватців катастрофи малайзійського Boeing МН17, що сталася у липні 2014 року на Донбасі, судитимуть у Нідерландах за нідерландським законодавством.

Як відомо, літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс з Амстердама до Куала-Лумпуру, був збитий російськими бойовиками на сході України 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Наприкінці вересня 2016 року Міжнародна слідча група під керівництвом прокуратури Нідерландів оголосила перші офіційні результати розслідування. У доповіді йшлося, що зенітно-ракетна установка «Бук», з якої збили «Боїнг», була доставлена на територію України з Росії. Місце запуску ракети - селище Первомайське, що перебуває під контролем проросійських сепаратистів. У число підозрюваних, згідно з доповіддю, входять близько 100 осіб. У Кремлі заявили, що доповідь не можна вважати «остаточною правдою», а висновки слідчих назвали «попередніми».

Спікер Ради федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що ініціатива створити міжнародний трибунал щодо катастрофі малазійського «Боїнга-777» МН17 є «втручанням» у внутрішні справи РФ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: