США планують зменшити витрати на піар демократії

США планують зменшити витрати на піар демократії
Карл Гершман очолює Національний фонд на підтримку демократії 

Очікується, що Конгрес не підтримає пропозицію уряду щодо реструктуризації роботи Національного фонду на підтримку демократії

В бюджеті Державного департаменту США на 2019 рік передбачається не лише зменшити фінансування Національного фонду на підтримку демократії, але і фактично розірвати зв’язки даної організації із такими установами як Національний демократичний інститут і Міжнародний республіканський інститут.

Видання Washington Post повідомляє про те, що Карл Гершман, який очолює Національний фонд на підтримку демократії, заявляє про те, що зменшення фінансування матиме перш за все важливе символічне значення, не рахуючи зменшення масштабів роботи і звільнення. 

Саме через Національний демократичний інститут і Міжнародний республіканський інститут, які фінансувалися через Національний фонд на підтримку демократії, США могли підтримувати дисидентів в КНР. Очікується, що Конгрес не підтримає дану пропозицію уряду щодо реструктуризації роботи Національного фонду на підтримку демократії і його двох основних контрагентів. Проте такі ініціативи із боку адміністрації Дональда Трампа є показовими,  оскільки доповнюють низку інших ініціатив. Державний департамент США планує видалити згадку про демократію із заяви про цілі роботи. Так само в американському зовнішньополітичному відомству вакантною залишається посада заступника державного секретаря, який відповідає за цивільну безпеку, демократію і права людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: