США представили нову стратегію щодо Африки

США представили нову стратегію щодо Африки
Вашингтон планує переглянути свою підтримку миротворчим місіям ООН у Африці 

США планують на 10% зменшити свою військову присутність в Африці

Радник президента США із національної безпеки Джон Болтон виступив в аналітичному центрі The Heritage Foundation, де він представив стратегію Вашингтону щодо протидії зростаючому впливу КНР і РФ в Африці. Про це повідомляє ресурс Defense News.

Так представник адміністрації Дональда Трампа намагався показати різницю між американським і китайським підходами до регіону. За словами Джона Болтона Пекін використовує корупційні схеми для створення в Африці інфраструктури, яка не завжди відповідає екологічним стандартами. Внаслідок цього формується залежність країн Африки від КНР через накопичення значної кількості боргів. В той же час США націлені на те, щоб африканські країни самі контролювали свою долю і вирішували питання безпеки. 

На фоні того, що США планують на 10% зменшити свою військову присутність в Африці, Вашингтон буде більше покладатися на потенціал місцевих сил. На сьогодні американський контингент на всьому континенті нараховує 7,2 тисячі бійців. Після скорочень США будуть розраховувати на співпрацю країн Африки для підтримання безпеки і боротьби із тероризмом і нестабільністю. Так Джон Болтон відзначив потенціал механізму G5, куди входять Мавританія, Нігер, Чад, Буркіна-Фасо і Малі щодо гарантування стабільності в регіоні Сахелю. Контингент країн G5 нараховує 5 тисяч осіб. США загалом готові фінансувати дану ініціативу на 111 млн. доларів.

Джон Болтон також виступив за те, щоб штаб-квартира Африканського командування США була перенесена на континент із ФРН. Дане командування функціонує із 2007 року. Окрім того Вашингтон планує переглянути свою підтримку миротворчим місіям ООН на континенті. Як відзначив Джон Болтон, США мають намір підтримувати лише ефективні місії. При цьому наголос повинен бути зроблений саме на вирішенні конфліктів, а не на підтриманні функціонування місії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: