США турбує зростаюча активність підводних човнів РФ

США турбує зростаюча активність підводних човнів РФ

Американський адмірал відзначив потенціал підводних човнів «Кіло»

Адмірал Джеймс Фогго, який очолює сили флоту США в Європі і Африці, заявив про те, що РФ активно застосовує підводні човни в Середземному і Чорному морях, а також в північній Атлантиці. Окрім цього, покращується арсенал даних субмарин за допомогою крилатих ракет.

Про це повідомляє видання Stars and Stripes.

Це, за словами Фогго, змушує США відродити 2-й флот, який був ліквідований в 2011 році. Проте на цей раз 2-й флот буде меншим по масштабах. Відродження цього флоту дозволить США залучати більше кораблів для діяльності в північній Атлантиці.

Фогго зазначив, що більше ясності щодо функціонування відродженого 2-го флоту настане після проведення саміту НАТО 11-12 липня. Адмірал зауважив щодо здатності нових підводних човнів РФ класу «Кіло» проводити пуски крилатих ракет із Середземного і Чорного морів. Як наголосив Фогго, таким чином росіяни можуть нанести удар практично по кожній столиці ЄС. Як наслідок, НАТО має активно слідкувати за діяльністю даних підводних човнів.

Адмірал відзначив, що в США є можливості для ефективної боротьби із підводними човнами «Кіло» за допомогою літаків протичовнової боротьби Poseidon P-8, есмінців і підводних човнів. Так само інші країни НАТО мають ефективні засоби протичовнової боротьби. Врешті решт Фогго, порівнюючи надводні і підводні морські сили РФ, зауважив про відносну слабкість саме надводного компоненту. Хоча при цьому він визнав, що РФ перейшла до створення невеликих, але потужних по озброєнню надводних кораблів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: