США в ОБСЄ: російські «гумконвої» доводять участь РФ у конфлікті на Донбасі

США в ОБСЄ: російські «гумконвої» доводять участь РФ у конфлікті на Донбасі
Так званий гуманітарний конвой з Росії

У США заявили, що «гумконвої» РФ продовжують відкрито порушувати суверенітет і територіальну цілісність України

Минулого тижня Росія завела на територію України черговий конвой вантажівок з невідомим вмістом, що є вагомим доказом причетності Москви до триваючого конфлікту на Донбасі.

З такою заявою виступив у четвер на засіданні постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірений у справах США при Організації Гаррі Каміан, повідомляє «Укрінформ».

«Вагомі докази участі Росії в конфлікті продовжують мати місце. Так, 26 жовтня колона із 17-ти вантажівок конвою перетнула міжнародно визнаний російсько-український кордон в напрямку України без належного контролю або перевірки з боку української влади. Ці конвої продовжують відкрито порушувати суверенітет і територіальну цілісність України», - наголосив представник США.

Він також зауважив, що російська кампанія, спрямована на блокування доступу для спостереження СММ включно до російсько-українського кордону не дозволяє Місії виконувати її мандат.

Крім того, американський дипломат підкреслив, що після запровадження так званого шкільного перемир'я, режим припинення вогню нещадно порушується. Так, 27 жовтня в боях під Донецьком загинув 25-річний мирний житель.

У період з 18 по 24 жовтня СММ ОБСЄ лише в цьому районі зареєструвала понад 1000 порушень угоди про припинення вогню.

«Крім того, тисячі порушень фіксуються постійно вздовж усієї лінії зіткнення», - підкреслив представник США.

Нагадаємо, бойовики продовжують перешкоджати роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, розстрілюючи їхні безпілотники та намагаючись примусити згорнути роботу на донецькому напрямку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: