США ввели нові санкції щодо північнокорейських та китайських компаній

США ввели нові санкції щодо північнокорейських та китайських компаній

Під санкції потрапили, зокрема, чотири китайські компанії і один китайський бізнесмен

Сполучені Штати 21 листопада запровадили нові санкції щодо декількох північнокорейських судноплавних та китайських торговельних компаній. Це сталося наступного дня після рішення Вашингтона повернути КНДР у список держав-спонсорів тероризму.

Департамент казначейства також вніс у санкційний список північнокорейську корпорацію, яка відправляє робітників за кордоном.

Згідно з повідомленням, йдеться про компанії, які займаються торгівлею з Північною Кореєю на «сотні мільйонів доларів».

Під санкції потрапили, зокрема, чотири китайські компанії і один китайський бізнесмен, що міг мати комерційні контакти з Північною Кореєю.

Президент Дональд Трамп 20 листопада заявив, що США визнають Північну Корею «спонсором тероризму» в умовах загострення ядерної напруженості на Корейському півострові. За його словами, внесення КНДР в список держав-спонсорів тероризму передбачатиме накладення додаткових санкцій.

У Департаменті казначейства США повідомили про запровадження санкцій щодо чотирьох компаній і двох осіб через фальсифікацію єменської валюти на сотні мільйонів доларів для іранського Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: