Стала відома причина аварійного відключення енергоблоку Рівненської АЕС

Стала відома причина аварійного відключення енергоблоку Рівненської АЕС
Рівненська атомна електростанція

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на АЕС і прилеглій території не змінювався та перебуває у межах норми

Причиною відключення енергоблоку №1 (ВВЕР-440) Рівненської АЕС, яке сталося о 9:12 у суботу, 22 грудня, став неправильно сформований сигнал автоматичного захисту в активній зоні реактора. 

Про це повідомила Державна інспекція ядерного регулювання.

«Енергоблок № 1 Рівненської АЕС працював на потужності 400 МВт (номінальна потужність - 420 МВт). О 9:12 через неправильно сформований сигнал автоматичного захисту перепаду тиску в активній зоні реактора відбулося відключення енергоблока від мережі і його розвантаження у відповідності з проектним алгоритмом.

За попередньою оцінкою ця подія кваліфікована як порушення категорії «П05/1», рівень INES – «нижче шкали/рівень «0». Створена комісія з розслідування інциденту», - повідомляє інспекція ядерного регулювання. 

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався та перебуває у межах норми. Проводиться пошук і усунення причин поломки», повідомляється на сайті Рівненської АЕС.

У роботі перебувають три енергоблоки Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 2445 МВт. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

До слова, Китай ввів в експлуатацію два нових ядерних реактори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: