Стали відомі деталі таємного голосування на Соборі

Стали відомі деталі таємного голосування на Соборі
На Об’єднавчому соборі у Києві обрали голову єдиної Української православної церкви
Фото: Петро Порошенко

На Соборі було 200 делегатів із правом голосу

Доктор філософських наук, професор, релігієзнавець Олександр Саган повідомив, що за результатами таємного голосування Об'єднавчого собору митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній (Думенко) з УПЦ Київського патріархату в другому турі набрав 36 голосів.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Головний підсумок об'єднавчо-установчого собору - він відбувся. Уже через покоління всі інтриги нинішнього Собору стануть історією, а Помісна Православна Церква займе своє гідне місце у родині взаємовизнаних Православних Церков. Трохи статистики», - написав Саган.

Він зазначив, що на Соборі було 200 делегатів із правом голосу.

У першому турі трійка лідерів виглядала так: Михаїл Зінкевич - 38 голосів; Симеон Шостацький - 56 і Епіфаній Думенко - 81 голос.

У другому турі мирянам і священикам не дозволили голосувати. У фіналі Михаїл Зінкевич зняв свою кандидатуру, а голоси єпископів розподілилися так: за Симеона - 28 голосів, за Епіфанія - 36.

Щодо способу голосування - в обох турах воно було таємним.

Нагадаємо, на Об’єднавчому соборі у Києві обрали голову єдиної Української православної церкви, ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній.

Зазначимо, Об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви відбувався сьогодні в соборі Святої Софії в Києві.

Речник президента Святослав Цеголко оприлюднив фото з середини Софійського собору.

Речник УПЦ КП Євстратій (Зоря) розповів, який титул у предстоятеля єдиної помісної автокефальної Православної Церкви України і яка офіційна назва церкви згідно зі статутом.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: