Стало відомо, як американці відносяться до розслідування зв'язків адміністрації Трампа із Росією

Стало відомо, як американці відносяться до розслідування зв'язків адміністрації Трампа із Росією
Дональд Трамп

Більшість респондентів - 64% вважають, що розслідування тільки шкодить США

Більше 60% опитаних соціологами центру Harris і центру американської політології Гарвардського університету заявили, що розслідування про зв'язки адміністрації президента США Дональда Трампа з Росією «завдає країні шкоди». Про це повідомило видання The Hill.

Більшість респондентів - 64% вважають, що розслідування тільки шкодить США.

За продовження цього розслідування і його висвітлення в ЗМІ виступили 44%. Решта 56% відзначили, що хотіли б, щоб Конгрес і ЗМІ сфокусувалися на проблемах охорони здоров'я, тероризму, національної безпеки, економіки і працевлаштування.

У той же час, 58% сказали, що вони допускають зв'язок Трампа з Росією і це питання їх турбує.

52% вважають, що Трамп не координував свої дії з Москвою під час передвиборної компанії. Але 54% думають, що його адміністрація може бути пов'язана з Росією. Однак більшість все ж вказує на те, що доказів цього немає. 62% впевнені, що розслідування не закінчиться імпічментом.

За словами одного з організаторів опитування Марка Пенна, виборці, хоча і цікавляться розслідуванням, стурбовані тим, що воно «відволікає президента і Конгрес» від інших важливих справ.

За даними опитування, близько 40% жителів США негативно ставляться до Трампа. Однак, за словами Пенна, більшість з них не вважає дії президента «здійсненими злочинами», незважаючи на те, що вони не завжди доречні.

60% респондентів вважають, що президент США попросив колишнього главу ФБР Джеймса Комі припинити розслідування стосовно колишнього радника президента Майкла Флінна. При цьому 42% заявили, що такі дії йдуть врозріз з правосуддям, 37% вважають такі дії хоча і «недоречними», але такими, що не перешкоджають розслідуванню. 21% відповів, що президент має право чинити тиск на Комі. Звільненням голови ФБР незадоволені 56%.

В опитуванні взяли участь 2237 виборців. Соціологи проводили його з 19 по 21 червня. В опитуванні використовується методологія, що не створює традиційну похибку, вказує видання.

Минулого місяця опитування свідчили про те, що 75% громадян США довіряють комісії Роберта Мюллера, яка розслідує можливе втручання російських хакерів у вибори президента в 2016 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: