Столичні забудовники потирають руки: Криза та економічна нестабільність позитивно вплинули на на їхній бізнес

Столичні забудовники потирають руки: Криза та економічна нестабільність позитивно вплинули на на їхній бізнес

Через падіння курсу гривні знизилась собівартість будівництва, а попит на квартири зріс, зазначив Ніконов

Криза та економічна нестабільність позитивно вплинули на ринок нерухомості у Києві. Про це в інтерв’ю «Главкому»повідомив відомий забудовник, співвласник компанії KAN Development, радник Кличка Ігор Ніконов.

Зокрема, за його словами, високий попит на житло пов'язаний з переїздом до столиці великої кількості переселенців із зони АТО.

Ніконов пояснив, що квартири купують «люди, які можуть переїхати, відповідно, вони собі можуть дозволити купити житло і роблять це». «Таких людей, за деякими оцінками, більше мільйона», - повідомив він.

Крім того, на зростання попиту на квартири в столиці вплинуло падіння близько 80 банків. «У людей не залишилось упевненості у збереженні коштів. У банківській комірці не всі можуть собі дозволити тримати гроші. Також люди бояться їх девальвації. І всі вважають, що нерухомість – це стабільний вклад. Та й родини збільшуються, рано чи пізно ці квартири їм знадобляться», - сказав Ніконов.

Він також підтвердив, що збільшилася кількість об’єктів, що будуються. «На ринку велика кількість майданчиків, які під собою почали консолідувати великі компанії. З’явилося кілька великих гравців, які будують на досить професійному рівні багато різних проектів, не комплексних, а саме «точкових». Плюс, найголовніше – через падіння курсу гривні знизилась собівартість будівництва», - зазначив забудовник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: