Столтенберг розкритикував Росію за дії в Азовському морі

Столтенберг розкритикував Росію за дії в Азовському морі

«Ми стурбовані ситуацією в Азовському морі, коли руху українських суден заважає російська присутність у регіоні», - підкреслив генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про стурбованість тим, що Росія обмежує доступ українських суден в Азовському морі.

Про це він сказав на прес-конференції перед початком зустрічі глав Міноборони країн НАТО.

«Ми, звісно ж, стурбовані ситуацією в Азовському морі, коли руху українських суден заважає російська присутність у регіоні. Також заважає і російська присутність у Криму, і її активність, пов'язана з Кримським мостом», - зазначив Столтенберг.

Він повідомив, що на зустрічах з президентом Петром Порошенком завжди обговорюється ситуація «навколо України, в Азовському морі та в Криму».

«І це ті питання, в яких союзники НАТО завжди висловлювали Україні політичну та практичну підтримку», - підкреслив генсек НАТО.

Нагадаємо, у вересні Держприкордонслужба України повідомляла, що росіяни затримали в Азовському морі для огляду понад 150 суден. У Федеральній службі безпеки Росії, в чиєму підпорядкуванні перебуває прикордонслужба, пояснили заходи з огляду суден необхідністю посилення боротьби з міжнародним тероризмом, контрабандою зброї, а також із браконьєрством в економічній зоні Росії.

Як відомо, Військово-морські сили України взяли участь у командно-штабному навчанні «Козацька воля – 2018» на Чорному та Азовському морях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: