Столтенберг розповів про прорядок денний Варшавського саміту НАТО

Столтенберг розповів про прорядок денний Варшавського саміту НАТО

Лідери узгодять дислокацію міжнародних батальйонів в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

Лідери країн НАТО у Варшаві прийматимуть ключові рішення щодо зміцнення оборони Альянсу, а також заходів стримування і стабільності за межами НАТО.

Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг, йдеться у повідомленніопублікованому на сайті НАТО.

Столтенберг відзначив, що за минулий рік НАТО здійснило найбільше з часів холодної війни зміцнення колективної оборони.

«Тепер нам потрібно зробити наступні кроки. Тож на саміті у Варшаві ми погодимо подальше підвищення нашої військової присутності у східній частині Альянсу», - сказав Столтенберг.

Він зазначив, що лідери узгодять дислокацію міжнародних батальйонів в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

Генсек альянсу додав, що заходи по зміцненню обороноздатності також включають в себе розраховану присутність на південному сході, на основі міжнародного батальйону НАТО в Румунії і кроки щодо удосконалення кібербезпеки, цивільної оборони і здатності захищатись від атаки балістичних ракет.

Столтенберг також зазначив, що після кількох років зниження оборонних бюджетів, за оцінками НАТО витрати на оборону європейських союзників і Канади, зростуть на 3 відсотки - або 8 мільярдів доларів США - в цьому році.

Що стосується ситуації на Близькому Сході, генсек повідомив, що лідери НАТО погодять розгортання літаків AWACS, які будуть надавати інформацію глобальній коаліції, що веде боротьбу з ІДІЛ.

Столтенберг підкреслив, що НАТО продовжить підтримку для Афганістану іфінансування афганських силових структур до 2020 року, а також розповів про зусилля по зміцненню співпраці з Україною, Грузією та Республікою Молдова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: