Створення нової судової системи в Україні відповідає принципам Ради Європи - спецпредставник Генсека РЄ

Створення нової судової системи в Україні відповідає принципам Ради Європи - спецпредставник Генсека РЄ
Режис Брійя

Конкурс до Верховного Суду дуже вражає, - Режис Брійя

У Раді Європи відзначають, що процедури, які проводить Вища кваліфікаційна комісія суддів України, є високопрофесійні та відповідають принципам роботи РЄ. Про це у коментарі з приводу проміжних результатів судової реформи повідомив спеціальний представник Генерального секретаря Ради Європи Режис Брійя.

«Робота Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за останні два роки дуже вражає… Я уважно стежив за роботою та відвідував комісію декілька разів і також дивився інтерв’ю на каналі YouTube. Процедура (прим.- конкурс до Верховного Суду), яка була проведена, дуже вражає», - повідомив спеціальний представник Генерального секретаря Ради Європи Режис Брійя.

Також він підкреслив, що робота Комісії переплітається з принципами роботи Радою Європи. І після перших двох років роботи Рада Європи переглядає процедури ВККС та надає поради щодо подальшої роботи, зокрема стосовно кваліфікаційного оцінювання та другого конкурсу до ВС.

«План дій Ради Європи стосовно України також дуже тісно переплітається з роботою Вищої кваліфікаційної комісії суддів так як в рамках цієї роботи було надано декілька висновків з приводу того, як покращити процедуру добору суддів», - додав Брійя.

«Мені не відомо жодного прецеденту з приводу такої процедури (прим.- кваліфікаційне оцінювання суддів) в інших державах-членах Ради Європи, але це явне підтвердження виконання українською владою взятих на себе зобов’язань щодо створення нової судової системи, яка відповідатиме вимогам Європейської конвенції з прав людини», - додав Брійя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: