Суд допитав двох дівчаток, які врятувалися під час пожежі в таборі «Вікторія»

Суд допитав двох дівчаток, які врятувалися під час пожежі в таборі «Вікторія»
В результаті пожежі у таборі «Вікторія» загинули троє дітей

Колишнього директора табору залишили під вартою ще на два місяці

Екс-директору одеського табору «Вікторія», де минулого року під час пожежі загинули троє дітей, продовжили термін тримання під вартою.

Відповідне клопотання облпрокуратури задовольнив Київський райсуд Одеси.

«Заслухавши клопотання сторін обвинувачення і захисту, суд ухвалив продовжити на 60 діб тримання під вартою підсудного Саркісяна», - оголосив ухвалу суддя Віктор Чаплицький.

В ході судового засідання були допитані неповнолітні вихованки танцювального ансамблю «Адель» Ольга Задоріна і Катерина Ціпріанович, які на момент трагедії перебували в одній з кімнат табору і визнані постраждалими у цьому кримінальному провадженні.

За їхніми словами, під час пожежі їх розбудила художній керівник ансамблю Тетяна Єгорова, і обидві разом із нею стрибнули з вікна кімнати №9 другого поверху будівлі, рятуючись від полум'я. Одна з дівчат внаслідок стрибка травмувала хребет, і зараз не може танцювати, а друга отримала сильний забій.

Діти кажуть, що один із вожатих, якого вони побачили неподалік корпусу табору, ніяк не відреагував на їхні крики про допомогу.

Як відомо, триває судове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Окрім екс-директора табору, до кримінальної відповідальності притягнуто старшу виховательку Наталію Янчик, що була відповідальною за пожежну безпеку в таборі «Вікторія». У службовій недбалості також підозрюють двох інспекторів Київського районного підрозділу ДСНС та віце-мера Одеси Зінаїду Цвірінько.

Масштабна пожежа у таборі «Вікторія» сталася у ніч на 16 вересня 2017 року. Загорівся двоповерховий дерев'яний корпус, в якому знаходилися 42 дитини. Троє дівчаток загинули.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: