Суд переніс розгляд апеляції на арешт Дангадзе

Суд переніс розгляд апеляції на арешт Дангадзе

Северион Дангадзе у суді 

7 грудня Печерський суд міста Києва заарештував Дангадзе на два місяці

Апеляційний суд міста Києва через відсутність документів переніс розгляд апеляційної скарги захисників керівника Київського обласного відділення партії «Рух нових сил» Михайла Саакашвілі Севериона Дангадзе на 28 грудня.

Про це повідомляє прес-служба партії.

«Встановивши 5-денний термін вона (суддя Печерського суду Києва - ред.) не надала документи і навмисно пішла на лікарняний. Ми неодноразово зверталися в Печерський районний суд, щоб отримати повний текст рішення і доповнити нашу скаргу. Вона поставила у незручне становище Апеляційний суд, тому що у нього немає матеріалів справи. Апеляційний суд врахував, що такі дії судді призводять до того, що справу можна перекваліфікувати на політичне переслідування. Невинне обличчя незаконно перебуває під вартою», - зазначив адвокат Роман Кругляк.

Лідери РНС заявили, що такі дії спрямовані на те, щоб «спеціально затягувати справу і вибити з Дангадзе свідчення проти Саакашвілі».

Як відомо, 7 грудня Печерський суд ухвалив рішення арештувати соратника Михайла Саакашвілі Северіона Дангадзе на 60 діб без альтернативи внесення застави.

Дангадзе оголосили про підозру у державній зраді та співробітництву з членами організованого злочинного угрупування.

«Ми не підозрюємо його (Саакашвілі, - ред.) в тому, що ви озвучили (звинувачення в організації держперевороту, - ред.). Ми підозрюємо «праву руку» Саакашвілі в спробі перевороту та фінансуванні таких спроб - Севериона Дангадзе. Самого Саакашвілі ми підозрюємо тільки в сприянні членам організованого злочинного угруповання Курченка-Януковича», - повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: