Суд повернув екіпажу кримського судна «Норд» російські паспорти

Суд повернув екіпажу кримського судна «Норд» російські паспорти
25 березня українські прикордонники затримали в акваторії Азовського моря риболовецьке судно «Норд» під прапором Росії

Незважаючи на отримання документів, моряки поки не можуть залишити материкову частину України

Український суд повернув усім членам екіпажу кримського судна «Норд» видані в анексованому Криму російські паспорти, повідомив 19 червня речник Держприкордонслужби України Олег Слободян у коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Дійсно, суд ухвалив таке рішення і повернув усім паспорти», – сказав Слободян.

Цю інформацію повідомляють і кримські ЗМІ з посиланням на адвоката моряків Володимира Войтюка.

«Усьому екіпажу «Норду» за рішенням суду повернули російські паспорти. Це проміжна перемога, тому що протоколи ще не закрили, а повернули прикордонникам на доопрацювання. Паспорти повернули, тому що це не речовий доказ, до матеріалів справи вони долучені безпідставно», – цитує Войтюка «Крыминформ».

Адвокат уточнив, що незважаючи на отримання документів, моряки поки не можуть залишити материкову частину України, тому що немає остаточного рішення в судовій справі.

«Якщо ми зараз намагатимемося перетнути кордон, то прикордонники знову складуть протоколи й передадуть їх до суду», – сказав Войтюк.

Херсонський міський суд 19 червня відмовив у продовженні зобов'язання для капітана керченського судна «Норд» Володимира Горбенка в частині заборони в'їзду до Криму. Запобіжний захід у вигляді застави залишається в силі як безстроковий, повідомила Крим.Реалії прес-секретар прокуратури АРК Тетяна Тихончик. Два кримінальні провадження стосовно капітана «Норду» були об'єднані в одне, Горбенку повідомлять про нову підозру. Прокуратура звертатиметься до суду щодо зміни йому запобіжного заходу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: