Суд повернув справу щодо вбивства Вороненкова прокурору та продовжив арешт підозрюваним

Суд повернув справу щодо вбивства Вороненкова прокурору та продовжив арешт підозрюваним
Суд у справі вбивства Вороненкова, 13 червня 2018
Фото: Укрінформ

Підозрюваним у вбивстві екс-депутата Вороненкова продовжили запобіжний захід на 60 діб

Шевченківський районний суд Києва повернув прокурору обвинувальний акт щодо Ярослава Тарасенка та Олександра Лося, підозрюваних у вбивстві екс-депутата Державної Думи Російської Федерації Дениса Вороненкова. Таке рішення оголосив головуючий суддя Віталій Циктіч.

Під час засідання захисники обвинувачених подали клопотання про повернення прокурору обвинувального акту, оскільки, на їхню думку, в ньому не сформульовано саме обвинувачення. Колегія суддів задовольнила його і повернула обвинувальний акт прокуророві.

Також суд по справі вбивства екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для підозрюваних Ярославу Тарасенку та Олександру Лосю на 60 діб, до 11 серпня 2018 року.

Як відомо, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був застрелений 23 березня 2017 року в центрі Києва на вул. Пушкінській. Охоронець екс-депутата поранив нападника, однак сам отримав поранення.

Кілера госпіталізували. Медики намагалися врятувати йому життя, однак він помер у лікарні.

Замовником вбивства у ГПУ називають колишнього цивільного чоловіка цивільної дружини Вороненкова Марії Максакової Володимира Тюріна. Генпрокурор не виключає заочний процес щодо замовника, а також оголошення його в міжнародний розшук.

Повідомлено про підозру організатору та п’ятьом співучасникам вбивства Вороненкова. Їх дії кваліфіковано за п. п. 6, 11, 12 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України.

Читайте також матеріал «Главкома» «Справа Вороненкова розкрита. Усі деталі найгучнішого вбивства 2017 року» 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: