Суд призначив заставу в 2 млн грн топ-менеджеру «Електроважмашу»

Суд призначив заставу в 2 млн грн топ-менеджеру «Електроважмашу»

У Ситника сподіваються на збільшення розміру застави

Солом'янський райсуд призначив заставу в 2 млн грн екс-заступнику директора державного підприємства «Завод «Електроважмаш», якого підозрюють у завданні збитків державі в розмірі 37,2 млн грн. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Згідно з повідомленням, 10 листопада Солом'янський райсуд Києва, розглянувши клопотання НАБУ, обрав екс-заступнику директора державного підприємства «Завод «Електроважмаш» запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2 млн грн. При цьому, розмір збитків, завданих державному підприємству кримінальним правопорушенням, складає 37,2 млн грн.

НАБУ вважає, що сума застави, яку обрав суд, не відповідає обсягу заподіяної шкоди, оскільки підозрюваний веде розкішний спосіб життя і має в розпорядженні чимало рухомого і нерухомого майна, не досягає мети застосування запобіжного заходу, визначеної Кримінальним процесуальним кодексом України ч. 1 ст. 177.

НАБУ сподівається, що САП у межах своїх повноважень використовує всі надані законодавством можливості для апеляційного оскарження розміру застави та захисту інтересів держави.

Як повідомлялось, 8 листопада детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали екс-заступника директора зі стратегії та маркетингу ДП «Електроважмаш».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: