Суд продовжив арешт п'ятьом екс–«беркутівцям»

Суд продовжив арешт п'ятьом екс–«беркутівцям»

Підсудних обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

Святошинський районний суд Києва продовжив ще на 60 діб запобіжний захід у вигляді арешту 5 колишнім бійцям спецпідрозділу МВС «Беркут», які обвинувачуються у масовому вбивстві активістів Майдану у лютому 2014 року.

«Суд вважає, що перебуваючи на волі обвинувачені зможуть ухилятися від суду. За таких обставин суд присяжних вважає за доцільне продовжити обвинуваченим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою… Суд ухвалив: клопотання прокурора задовольнити. Продовжити обвинуваченим запобіжний захід на 60 діб тобто включно до 22 грудня 2018 року. Ухвала оскарженню не підлягає. Наступне судове засідання об 11.30 25 жовтня», - сказав головуючий суду присяжних Сергій Дячук.

Як повідомлялося, у травні 2015 року Святошинський суд почав розгляд по суті справи проти п’яти екс-беркутівців: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

П’ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: